Yrittäjäksi Kauppaan

Written by Ville Lindfors

Yrittäjäksi kauppaan – opintokokonaisuus auttaa opiskelijaa oman kauppaliikkeen liiketoimintasuunnitelman rakentamisessa. Opiskelija pohtii aluksi omaa yrittäjyyttään ja yrityksensä liikeideaa. Hän miettii yhteistyökumppaneita, oikeudellisia asioita ja kauppansa markkinointia.

Opiskelija hankkii itselleen mentoriksi ja oppaaksi kokeneen kauppiaan ja tekee työtä kaupassa. Hän voi antaa opintokokonaisuuden päätteeksi ammattiosaamisen näytön.
Aineistoa voi käyttää sähköisessä oppimisympäristössä kuten Fronterissa, Moodlessa tai vastaavassa, joka tukee Scorm-standardin mukaista testitehtävien tilastointia ja raportointia.

Aineiston voi asentaa tämän lisäksi mille tahansa www-palvelimelle ja käyttää ilman tilastointiominaisuuksia HTML-muodossa.

Luvuissa 1-3 opiskelija perehtyy paketin käyttöön, pohtii omaa yrittäjyyttään ja yritystoiminnan aloittamista. Luvuissa 4-7 opiskelijan hioo yrityksensä profiilia, laskentaa, markkinointia ja juridiikkaa. Viimeistään luvussa 8 aloitetaan käytännön työharjoittelu - työharjoittelun voi aloittaa jo aiemminkin. Luvussa 9 opitaan K-Kauppiaana olemisesta.

Kappale 10 antaa opiskelijalle perustiedot ohjata oman kaupan työtiimiä. Kappaleissa 11-12 huolehditaan liiketoimintasuunnitelma käytännölliseen ja hyvään kuntoon ammattiosaamisen näyttöä varten. Kappaleessa 13 otetaan vielä katsaus vastuullisen toiminnan eri näkökulmiin ja kappale 14 on totuuden hetki eli viimeinen silaus ammattiosaamisen näyttöön.

Kukin moduli on fyysisesti oma sivustonsa ja opintopaketti on saatavissa html-muodossa tai scorm-muodossa.

Html-muodossa paketin eri tehtävät ovat suoritettavissa, mutta tulokset eivät tallennu eivätkä tilastoidu minnekään - tätä tilastointia ja jälkikäteistä seurantaa varten ovat scorm-versiot. Muunmuassa Fronter-, Moodle-ympäristöt tulkkaavat ja ymmärtävät näitä scorm-paketteja ja ohjaaja voi seurata tilastoista opiskelijoiden etenemistä tehtävissä.

Aineisto päivitetty kesällä 2016.

yrittajaksi kauppaan

Tilausohjeet

Kun haluat aineiston käyttöösi, toimi seuraavasti:
- Ota yhteys oman oppilaitoksesi tai organisaatiosi IT-tukeen
- Ville Lindfors lähettää tilaajalle linkin, josta löytyy pakattu zip-aineistopaketti
- Aineistopaketin mukana lähetetään asennusohje